Home Carti PDF Fragilitatea Europei. Eseuri despre criza culturii europene de Tereza-Brandusa Palade

[PDF] Fragilitatea Europei. Eseuri despre criza culturii europene de Tereza-Brandusa Palade

Coperta Carte Fragilitatea Europei. Eseuri despre criza culturii europene

Iti doresti sa citesti cartea Fragilitatea Europei. Eseuri despre criza culturii europene scrisa de Tereza-Brandusa Palade si publicata de Galaxia Gutenberg? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Galaxia Gutenberg

Descriere completa: In partea finala a acestui volum am anexat trei prelegeri: conferinta rostita de Edmund Husserl la Viena in 1935, „Die Philosophie in der Krisis der europäischen Menscheit” („Filozofia in criza omului european”), discursul adresat de Papa Benedict al XVI-lea participantilor la intalnirea rectorilor si a profesorilor din universitatile europene de la Roma (2007) si discursul catre lumea culturii, rostit de acelasi pontif in septembrie 2008, la Colegiul Bernardinilor din Paris (traducerea romaneasca a textelor imi apartine). Consider ca aceste prelegeri sunt niste texte de referinta pentru a vorbi azi cu sens despre „fragilitatea Europei”. Desigur, ele difera prin tematica si orientare: transcendentalismul si idealismul filozofic al lui Husserl nu au multe in comun cu teologia lui Benedict al XVI-lea, care pune accentul pe logos-ul real, obiectiv al credintei si al ratiunii. Totusi, fiecare din aceste texte exprima, in propria lui sfera, un mesaj esential cu privire la cauzele profunde ale crizei actuale a culturii europene si vorbeste cu autoritate despre universalitatea traditiei culturale europene. Conferinta lui Husserl este un semnal de alarma pentru criza inteligentei filozofice a omului european (criza unei theoria dezinteresate si a unei cunoasteri rationale care se justifica numai prin ea insasi), in timp ce discursurile lui Benedict al XVI-lea vorbesc despre ispita unui umanism universitar tot mai pozitivist si despre criza cautarii lui Dumnezeu (quaerere Deum). Ii multumesc Franciscai Baltaceanu pentru verificarea traducerii termenilor grecesti. Autoarea..

Cartea Fragilitatea Europei. Eseuri despre criza culturii europene in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.