Home Carti PDF Gen si diferente de gen in studii empirice de Maria-Nicoleta Turliuc

[PDF] Gen si diferente de gen in studii empirice de Maria-Nicoleta Turliuc

Coperta Carte Gen si diferente de gen in studii empirice

Iti doresti sa citesti cartea Gen si diferente de gen in studii empirice scrisa de Maria-Nicoleta Turliuc si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Din cuprins: Cauze ale dependentei de partener in relatiile romantice; Diferente dintre femei si barbati in trafic – realitate sau prejudecata?;Calitatea vietii si diferentele de gen; Relatia dintre rolul de gen traditional si sanatate in randul barbatilor tineri; Frecventa practicilor parentale disciplinatorii raportate de adolescenti; Perceptia cadrelor didactice asupra eticii muncii in invatamant: implicatii ale dimensiunii de gen. Desi tema raportului dintre sexe este una care a preocupat ganditorii constant, contemporaneitatea a confruntat omul modern cu o schimbare fara precedent a raportului dintre sfera publica si cea privata, cu „o invazie“ a domeniului public in cel privat, cu intense si frecvente conflicte munca-familie, cu tensiuni intre responsabilitatile, asumarea si echilibrarea sarcinilor domestice cu cele profesionale, atat in cazul barbatilor cat, mai ales, in cel al femeilor. Ca urmare a rolurilor diferite asumate, diviziunea pe criterii de gen muncii a generat o parte din diferentele percepute si stereotipizate care au consecinte importante asupra femeilor si barbatilor de astazi; pe de alta parte, accesul femeii la educatie, in campul muncii si politicile egalitare de gen au generat o diminuare a diferentelor de gen inregistrate in cerecetarile din urma cu 3-4 decenii. Volumul este o premiera in spatiul publicistic romanesc, propunand o asociere intre studiile de gen si cele privind relatiile munca-familie. Prin anvergura tematicii, a contributiilor autorilor din regiuni diferite ale Europei, a relevantei teoretice si practice a rezultatelor raportate si a valentelor lor euristice, volumul propune atentiei cercetatorilor si studentilor – si nu numai – reflectii originale asupra dimensiunii genului in viata sociala si politica, in familie si profesie, educatie si sanatate, asupra diferentelor de gen si a implicatiilor lor multiple. Cercetarile au fost realizate cu ocazia participarii la Conferinta internationala „Gen, munca, familie si schimbare“, org..

Cartea Gen si diferente de gen in studii empirice in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.