Home Carti PDF Gen si reprezentare in Romania comunista: 1944-1989 de Luciana M. Jinga

[PDF] Gen si reprezentare in Romania comunista: 1944-1989 de Luciana M. Jinga

Coperta Carte Gen si reprezentare in Romania comunista: 1944-1989

Iti doresti sa citesti cartea Gen si reprezentare in Romania comunista: 1944-1989 scrisa de Luciana M. Jinga si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Politica de construire a societatii socialiste promovata de partidul comunist a acordat un rol important femeilor. In incercarea de a defini mai bine acest rol, Luciana M. Jinga analizeaza situatia populatiei feminine in cele patru decenii de regim comunist. Axate pe doua dimensiuni majore – organizatia de masa a femeilor si femeia ca actor politic creat de partid –, cercetarile sale au la baza o mare varietate de surse, de la arhive, sondaje sau presa vremii, pana la lucrari de memorialistica si iconografie. Volumul urmareste aparitia primelor comitete de femei si transformarile prin care au trecut acestea pana la coagularea unei organizatii unice la nivel national, politica demografica si campaniile anti-avort, masurile de promovare a femeilor in structurile de conducere si initiativele egalitariste ale autoritatilor. Sint de asemenea prezentate cele mai importante hotarari ale Consiliului de Ministri referitoare la implicarea femeilor in viata politica, precum si un nomenclator din anii 1980 al meseriilor, specialitatilor si functiilor in care puteau fi incadrate femeile. O veritabila carte-document, Gen si reprezentare in Romania comunista se adreseaza atat istoricilor si politologilor, cat si publicului larg interesat de sistemul politic comunist. Din cuprins: O „loterie“ fara sanse de castig. Femeile din cadrul PCd R; Aparitia organizatiei unice de femei; Consiliul National al Femeilor (1958-1989);Epoca Ceausescu, epoca proiectelor; Principiul egalitatii sexelor; Promovarea femeii in Romania comunista – o politica de stat?;Munca „eliberatoare“;Reprezentarea feminina in structurile de stat si de partid; Traiectorii, evolutii, itinerare. Membrele Comitetului Central al Partidului Comunist Roman (1945-1989)…

Cartea Gen si reprezentare in Romania comunista: 1944-1989 in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.