Home Carti PDF Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii (1945-1965) de Elis Plesa

[PDF] Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii (1945-1965) de Elis Plesa

Coperta Carte Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii (1945-1965)

Iti doresti sa citesti cartea Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii (1945-1965) scrisa de Elis Plesa si publicata de Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Cetatea de Scaun

Descriere completa: Scriu aceste randuri convins ca avem de-a face cu o carte exceptionala: ca analiza conceptuala, ca documentare de arhiva, ca perspectiva istoriografica. Eu unul am citit-o cu maxim interes si, sunt sigur, asa o vor citi si toti cei care vor sa inteleaga dinamica luptelor politice secrete, dar, vai, cat de reale, din Romania sovietizata. Elis Plesa nu doreste sa scrie un rechizitoriu, desi crimele legate de Dej ar merita si asa ceva. Ea este o istorica autentica, scrie fara patimi partizane. Se straduie sa scruteze mecanismele cultului lui Dej, fundamentele ideocratiei comuniste din Romania. Ma bucur sa o spun, este o reusita admirabila! (…) Avem aici o mina de aur a analizei istoriografice in cea mai eleganta si persuasiva forma. Elis Plesa nu ne ofera doar analiza cultului personalitatii lui Gheorghiu-Dej, ci, mai mult, o biografie politica fascinanta, cu detaliile care intregesc un tablou terifiant. – prof. univ. dr. Vladimir Tismaneanu Lucrarea a fost elaborata dupa regulile artei, comensurand toate elementele unei intreprinderi monografice, oferind masura unui istoric deja format, capabil sa formuleze interpretari consistente in raport cu un evantai de surse istorice diverse (…) am pretuit in lectura textului felul in care Elis Plesa a stiut sa armonizeze informatiile originale prelevate din arhive cu interpretarile istoriografiei cu privire la subiectul studiat, intr-un armonios si corect sistem de note infrapaginale, in care acuratetea citarii a fost dublata de ample comentarii critice, de natura nu doar sa lamureasca situatiile discutate, ci sa si deschida alte orizonturi, biografice sau procesuale, care intregesc tabloul unui amplu si solid santier de cercetare. – prof. univ. dr. Virgiliu Tarau In Romania comunista, cultul personalitatii s-a manifestat inca din perioada de inceput, luand o forma bine conturata in vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, al carui cult s-a dezvoltat progresiv, indeosebi dupa eliminarea Anei Pauker de la conducerea partidului. In contex..

Cartea Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii (1945-1965) in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.