Home Carti PDF Gradina lui Eros de Oscar Wilde

[PDF] Gradina lui Eros de Oscar Wilde

Coperta Carte Gradina lui Eros

Iti doresti sa citesti cartea Gradina lui Eros scrisa de Oscar Wilde si publicata de Ideea Europeana? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Ideea Europeana

Descriere completa: Culegerea de proza, poezie si eseuri vine sa readuca in actualitate figura unuia dintre cei mai controversati scriitori ai omenirii condamnat de puritana societate victoriana pentru amoralism si coruperea tinerilor. In ciuda controverselor si a legendelor – uneori scandaloase! –, la o analiza lucida operele wildeene se bucura de un constant succes. Oscar Wilde – prozator, poet, eseist. Se naste la 15 octombrie, 1854, la Dublin. Isi face studiile la Portora School (1864), intra la Trinity College din Dublin, iar ulterior e student la Oxford. Publica volumul „Printul fericit si alte povestiri“, „Portretul lui Dorian Gray“, „Crima lordului Arthur Saville“ si „Casa cu rodii“, piesele de teatru „Evantaiul doamnei Windermere“ si „O femeie fara importanta“. Trateaza arta ca pe o realitate superioara, absoluta, viata constituind o fictiune. In cinstea actritei Sarah Bernhardt scrie „Salomea“, urmata de „Sfinxul fara secrete“, „Sotul ideal“ si „Importanta de a fi onest“. In 1897 publica „Balada temnitei din Reading“. Moare – la 20 noiembrie, 1900 – in urma unei boli necrutatoare. E inmormantat la cimitirul parisian Pere Lachaise. Postum e publicat volumul de confesiuni „De profundis“.Autor al unei opere primita contrariant de critici – care pendulau intre admiratie nerezervata si vituperare –, poetul, prozatorul si dramaturgul Oscar Wilde, perfect constient de propria valoare, avea o opinie categoric pozitiva despre arta sa, in care s-a inzidit, revolutionand epicul pur. Antologia propusa de Editura Ideea Europeana cuprinde o selectie din prozele, poemele si eseistica acestui mare actor pe scena literaturilor lumii…

Cartea Gradina lui Eros in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.