Home Carti PDF Gradinarul de Rabindranath Tagore

[PDF] Gradinarul de Rabindranath Tagore

Coperta Carte Gradinarul

Iti doresti sa citesti cartea Gradinarul scrisa de Rabindranath Tagore si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Opera Magna a editurii Institutul European. Volumul Gradinarul a beneficiat de numeroase traduceri in limba romana, dar editia de fata prezinta pentru prima data cititorului, in paralel, versiunea in limba engleza a poemelor, realizata de insusi autorul, si cea romaneasca, datorata profesorului si esteticianului Al. Husar, un fin cunoscator al operei lui Tagore.„In constelatia culegerilor lirice ale celui mai de seama reprezentant al multimilenarei spiritualitati indiene, Rabindranath Tagore, polarizate toate in jurul ideii de iubire, energie universala care unifica intreaga existenta si rezolva toate diadele, inclusiv antinomia viata/moarte, volu­mul Gradinarul – asa cum apare inca din primul poem – este dedicat in cea mai mare parte confundarii dintre principiul masculin si cel feminin. intilnim aici cele mai variate nuante psihologice ale dragostei, de la ado­ratie la chinurile incertitudinii, de la patima la durerea despartirii, suferinta si mihnire – temperate prin nesfirsita intelegere si noblete sufleteasca.“ – George Popa „Cine esti tu, cel care-mi citesti poemele peste o suta de ani de acum inainte?Eu nu-ti pot trimite o singura floare din acest belsug de flori al primaverii, un singur filon de aur macar din norii din zare. Deschide usile si priveste afara. Din gradina ta inflorita azi culege balsamul amintirii florilor vestejite acum o suta de ani. si-n bucuria inimii tale simti-vei, poate, bucuria vie a unui cintec ce-n zorii acestei dimineti de primavara isi indreapta peste o suta de ani, spre tine, glasul sau.“ – Rabindranath Tagore..

Cartea Gradinarul in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.