Home Carti PDF Identitati sociale, culturale, etnice si religioase in comunism de Cosmin Budeanca

[PDF] Identitati sociale, culturale, etnice si religioase in comunism de Cosmin Budeanca

Coperta Carte Identitati sociale, culturale, etnice si religioase in comunism

Iti doresti sa citesti cartea Identitati sociale, culturale, etnice si religioase in comunism scrisa de Cosmin Budeanca si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Pastrarea identitatii sub un regim opresiv a fost o problema cu care s-au confruntat atat romanii, cat si locuitorii altor tari comuniste, ca Bulgaria, Polonia sau fosta Iugoslavie. Cele 37 de studii reunite in volum abordeaza aceasta problema din perspective diferite – sociala, culturala, etnica si religioasa. Pe baza documentelor de arhiva, a interviurilor si cercetarilor efectuate in tara si in strainatate, autorii reconstituie portrete ale unor oameni care au luptat prin orice mijloace impotriva regimului comunist, de la trimiterea de scrisori anonime catre autoritati, pina la proteste publice sau chiar rezistenta armata. Lor li se alatura cei care au ales lupta pentru pastrarea identitatii minoritatilor nationale sau religioase, ca sasii transilvaneni, populatia turca si tatara din Dobrogea, comunitatile musulmane din Bulgaria. Prezentind aspecte diverse ale regimurilor comuniste si ale rezistentei impotriva acestora, volumul ofera o imagine complexa a realitatii din citeva tari aflate in spatele Cortinei de Fier. Din cuprins: Identitatea mortii. Victime si responsabili in colonia de munca Periprava; Propagandistii Partidului Comunist. Citeva portrete; Destinul postconcentrationar al arhitectilor intemnitati politic (1944-1964);Trei dimensiuni ale unei cercetari privind istoria si memoria femeilor in timpul comunismului in Polonia; Presa, propaganda si constructie identitara. Festivalul Mondial al Tineretului, Bucuresti, 1953; Identitatea culturala iugoslava – o realitate inacceptabila in federatia socialista multinationala iugoslava; Problema „Nationalisti Germani” in activitatea Securitatii (1948-1964);Identitatea baptista si comunismul in Romania; Vedere de pe Tamisa. Persecutiile impotriva clericilor ortodocsi in Romania anilor ’70-’80 reflectate in arhiva…

Cartea Identitati sociale, culturale, etnice si religioase in comunism in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.