Home Carti PDF Imagini incadrate in istorie. Secolul lui Miklos Jancso de Andrei Gorzo

[PDF] Imagini incadrate in istorie. Secolul lui Miklos Jancso de Andrei Gorzo

Coperta Carte Imagini incadrate in istorie. Secolul lui Miklos Jancso

Iti doresti sa citesti cartea Imagini incadrate in istorie. Secolul lui Miklos Jancso scrisa de Andrei Gorzo si publicata de Tact? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Tact

Descriere completa: Cartea de fata examineaza opera regizorului maghiar (de origine partial romana) Miklós Jancsó – creator, in anii ’60 si ’70, de forme cinematografice originale si greu confundabile, detinator, in aceeasi epoca, al unui statut de autor-vedeta in marile festivaluri de film. Prin examinarea operei lui Jancsó – multa vreme un artist angajat politic (de partea unei revolutii mondiale anticapitaliste si a regenerarii asa-numitului „socialism real” din statele Europei de Est) –, cartea isi propune, de asemenea, sa problematize niste idei (despre relatia esteticului cu ideologicul, despre auctorialitate, canon s. a.) care in prezent se bucura de autoritatea unor dogme in cultura cinematografica romaneasca. O carte de idei despre cinema, urmarite pana la inevitabilele lor determinari politico-istorice…

Cartea Imagini incadrate in istorie. Secolul lui Miklos Jancso in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.