Home Carti PDF Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI

[PDF] Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI

Coperta Carte Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI

Iti doresti sa citesti cartea Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI publicata de RAO? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI

Editura: RAO

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Cartea Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, scrisa de George Cristian Maior, reprezinta o colectie de eseuri privind viitorul puterii si securitatii in lumea internationala. Analizele autorului se focalizeaza pe impactul atacurilor teroriste de la 11 septembrie, modul in care statele se confrunta in prezent cu noii actorii non-statali, transformarile prin care trec Uniunea Europeana si NATO, relatiile dintre Europa si America, dar si pe noua geopolitica a resurselor energetice, ideea de legitimitate in relatiile inter-statale sau pe evolutia diplomatiei, serviciilor de informatii si armatei in secolul XXI. Novatoare si curajoasa in concluzii, incitanta prin subiectele abordate, captivanta prin finetea analizelor, Incertitudine acopera un domeniu foarte putin studiat in Romania, cel al dezbaterilor actuale in relatiile internationale. in acest sens, cartea reprezinta atat o abordare teoretica inedita, cat si un adevarat compendiu academic pentru cercetatorii in stiinte politice si relatii internationale din Romania. Titlul cartii, Incertitudine reflecta marea provocare cu care se confrunta atat analistii, cat si decidentii in domeniul securitatii, cea a dificultatii de a estima cum va arata lumea in secolul XXI. Aceasta provocare poate fi insa depasita, considera autorul, prin dezvoltarea unei reale gandiri strategice pentru a putea face fata surprizelor viitorului….

Cartea Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.