Home Carti PDF Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017 de...

[PDF] Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017 de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc

Coperta Carte Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017

Iti doresti sa citesti cartea Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017 scrisa de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Numar coordonat de Clara Mares si Constantin Vasilescu? Inca de la instaurarea comunismului in Romania au existat reactii de opozitie fata de noul regim. Daca pentru primii ani sint documente care ilustreaza un anticomunism manifest la nivelul intregii societati, pentru perioada finala reactiile contestatare sint mai putin cunoscute. De la actiunile unor personalitati ca Paul Goma, Gheorghe Calciu-Dumitreasa sau Doina Cornea pina la atentate cu bomba, greve ale muncitorilor sau revolte ale taranilor, volumul prezinta mai multe cazuri de opozitie fata de regim atit din epoca Dej, cit si din epoca Ceausescu. In completare, citeva studii abordeaza o serie de politici controversate, precum cenzura in literatura si presa sau planul de sistematizare rurala, si reactiile provocate de acestea.?„O concluzie se impune. In ceea ce ne priveste, aceasta nu e nicidecum aceea ca «Romania este altfel», ci ca Romania, in relatia cu regimul comunist, isi dezvaluie permanent potentialul contestatar, adaptindu-l, modificindu-l. Credem ca lucrurile sint departe de a fi transate si ca arhivele ascund inca multe surprize despre rezistenta la comunism in Romania.” (Clara Mares, Constantin Vasilescu)..

Cartea Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017 in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.