Home Carti PDF Inteligibilitatea naturii. Cum intelege stiinta lumea

[PDF] Inteligibilitatea naturii. Cum intelege stiinta lumea

Coperta Carte Inteligibilitatea naturii. Cum intelege stiinta lumea

Iti doresti sa citesti cartea Inteligibilitatea naturii. Cum intelege stiinta lumea publicata de Herald? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Inteligibilitatea naturii. Cum intelege stiinta lumea

Editura: Herald

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Grecii antici au fost cei care au separat pentru prima oara domeniul cunoasterii in a sti si a face. Explorand tensiunea dintre inteligibilitate si instrumentalitate, Peter Dear strabate episoade cheie ale istoriei stiintei, demonstrandu-ne cum filosofia naturala a secolelor trecute a devenit stiinta de astazi, apanajul unui noi tip de om – omul de stiinta. Luam ca pe un dat faptul ca oamenii de stiinta stiu cum functioneaza natura. Ideile stiintifice le consideram cel mai des adevaruri certe, iar cunoasterea, un demers filosofic, care nu schimba cu nimic natura. Cartea lui Peter Dear ne va schimba insa aceasta conceptie. Modul in care stiinta defineste lumea nu a fost mereu acelasi, iar fara intuitiile revelatoare ale unor oameni ca Galileo, Newton, Darwin sau Einstein, lumea noastra ni s-ar fi parut mult mai inabordabila astazi si ininteligibila. Aceasta carte reprezinta o incursiune uimitoare, plina de originalitate si profunzime in istoria stiintei. Cel mai important este insa faptul ca este scrisa intr-un limbaj natural si simplu, oferind oricarui ganditor o noua perspectiva asupra gandirii stiintifice, asupra demersului organizat si intentionat de a cunoaste lumea….

Cartea Inteligibilitatea naturii. Cum intelege stiinta lumea PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.