Home Carti PDF Intre doua patrii. Insemnari 1911-1920

[PDF] Intre doua patrii. Insemnari 1911-1920

Coperta Carte Intre doua patrii. Insemnari 1911-1920

Iti doresti sa citesti cartea Intre doua patrii. Insemnari 1911-1920 publicata de Vremea? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Intre doua patrii. Insemnari 1911-1920

Editura: Vremea

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Fapte, Idei, Documente a editurii Vremea. Caietul cu amintiri al Anei Greceanu a fost pastrat din generatie in generatie, trecand pe rand, dupa moartea autoarei, prin mainile mai multor urmasi. A fost mostenit de fiica sa Gabriela, iar dupa decesul acesteia a ajuns in grija surorii sale Maria Apotecker, apoi a fiicei acesteia, Geta, care la randul sau i-l va lasa fiicei sale Colette Ghimpeteanu. In final, caietul ii revine unchiului ei, istoricul si genealogistul Radu Scarlat Greceanu, cel care initiaza in 2010 traducerea insemnarilor Anei Greceanu. Insemnarile reinvie in fata noastra chipul neobisnuit al unei femei obisnuite din boierimea romana, o patrioata romana de origine germana, o intelectuala prin vocatie, desi poate cu putina scoala, o vorbitoare perfecta de germana si franceza, o mama si sotie de o moralitate innascuta, o femeie cu minte agila, evoluata, interesata de cultura, de societate, de literatura, de istorie. Ultimele pagini ale cartii infatiseaza, pe suport de hartie speciala, ilustratii ce provin din arhiva familiei Greceanu….

Cartea Intre doua patrii. Insemnari 1911-1920 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.