Home Carti PDF Introducere in interpretariat

[PDF] Introducere in interpretariat

Coperta Carte Introducere in interpretariat

Iti doresti sa citesti cartea Introducere in interpretariat publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Introducere in interpretariat

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: Consideratii preliminare asupra interpretarii; Interpretarea ca activitate lingvistica si cognitiva complexa; Faza de receptare-intelegere in procesul interpretativ consecutiv; Analiza discursului; Procesarea informatiei. Obiectivele pe care si le propune acest manual sunt legate, in primul rand, de oferirea unui cadru conceptual al interpretarii consecutive, care sa-i familiarizeze pe studenti cu terminologia si notiunile utilizate atat in literatura de specialitate cat si in viata profesionala. In al doilea rand, cursul urmareste sa faciliteze invatarea unor tehnici de interpretare consecutiva, prin aplicarea unor principii deja confirmate de practica profesionala, pe care fiecare student le poate adapta in functie de propria pregatire. Conform unui studiu de Anderson (1978), interpretul adopta diverse roluri, in functie de presiunile sociale exercitate asupra cadrului interactiv de a carui structura apartine. De exemplu, el poate actiona ca o instanta neutra, incercand sa mentina o impartialitate medie fata de participantii din limba sursa si din limba tinta, daca relatia sa cu ambele parti este una de egalitate. De asemenea, poate actiona ca o simpla voce total detasata de argumentele celor doua parti, demonstrand astfel o anumita indiferenta fata de situatia de comunicare. Mai este si cazul (nerecomandabil) al interpretului care adopta ipostaza de parte interesata si isi apara propria opinie fata de clienti. Dupa Anderson, aceste roluri adoptate de interpret se datoreaza mai ales unor conditionari de ordin social: Impactul situatiei sociale asupra comporta-mentului interpretului a fost atribuit caracteristicilor sociale ale interpretului, similare sau distincte in raport cu caracteristicile celorlalti participanti la procesul interactiv….

Cartea Introducere in interpretariat PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.