Home Carti PDF Islamul politic si democratia. Intre reforma, interpretare si jihad de Mihaela...

[PDF] Islamul politic si democratia. Intre reforma, interpretare si jihad de Mihaela Matei

Coperta Carte Islamul politic si democratia. Intre reforma, interpretare si jihad

Iti doresti sa citesti cartea Islamul politic si democratia. Intre reforma, interpretare si jihad scrisa de Mihaela Matei si publicata de RAO? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: RAO

Descriere completa: „Islamul politic si democratia. Intre reforma, interpretare si jihad isi propune sa abordeze o tema perena a decriptarii lumii musulmane prin grila conceptuala a studiului regimului si ideologiilor politice. Desi aceasta tema a fost adesea tratata in mod extins, fie dintr-o perspectiva a relatiilor internationale, fie intr-un sistem de referinta antropologic sau sociologic, putine lucrari stiintifice s-au incumetat sa propuna o abordare transdisciplinara a fenomenului islamului politic contemporan, care sa avanseze o propunere de democratizare a lumii arabe «din interior», fundamentata pe evolutiile politice, sociale si ideologice contemporane. Din aceasta perspectiva, volumul este un demers academic unic in spatiul cercetarii romanesti, propunand o perspectiva de reforma a interpretarii legii islamice – Sharia -, o formula de sustinere la nivelul societatilor civile arabe si constituirea unor comunitati transnationale de tip Ummah (comunitatea credinciosilor), inclusiv in mediul virtual, care pot tinde, in actualul context al globalizarii, sa inlocuiasca vechiul spatiu si axiologic al moscheii si universitatii islamice.“ – George Cristian Maior..

Cartea Islamul politic si democratia. Intre reforma, interpretare si jihad in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.