Home Carti PDF Istoria literaturii crestine vechi grecesti si latine (2 volume, 3 tomuri)...

[PDF] Istoria literaturii crestine vechi grecesti si latine (2 volume, 3 tomuri) de Claudio Moreschini

Coperta Carte Istoria literaturii crestine vechi grecesti si latine (2 volume, 3 tomuri)

Iti doresti sa citesti cartea Istoria literaturii crestine vechi grecesti si latine (2 volume, 3 tomuri) scrisa de Claudio Moreschini si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Vol. I: de la Apostolul Pavel la Constantin cel Mare Vol. II/ tom 1: De la Conciliul dela Niceea la inceputurile Evului Mediu Vol. II/ tom 2: De la Conciliul dela Niceea lai nceputurile Evului Mediu Productia literara crestina a constituit adesea un instrument de lucru indispensabil pentru istoria Bisericii vechi sau un aspect particular al gindirii patristice. Lucrarea lui Claudio Moreschini si Enrico Norelli evidentiaza insa contributia inestimabila pe care crestinismul a adus-o la formarea culturii occidentale – a culturii in sens larg, cuprinzind nu doar aspectele artistice, ci si gandirea, problematicile, solutiile pe care crestinismul primelor secole le-a produs si le-a trait. Prin continuturi si genuri puternic inradacinate in traditie, dar, in acelasi timp, noi, originale, literatura crestina, al carei nucleu este particularitatea mesajului evanghelic, a marcat trecerea de la civilizatia antica la cea medievala. Din cuprins (cele doua volume):Epistolele lui Pavel si traditia epistolara paulina; Traditia evanghelica; Traditia ioanina; Cele mai vechi apocalipse crestine; Crestinismul si antichitatea tarzie; Scriitori greci implicati in controversa ariana; Poezia crestina apuseana; Augustin; Epoca invaziilor barbare in Occident; Poezia liturgica greaca; Istoriografia crestina greaca…

Cartea Istoria literaturii crestine vechi grecesti si latine (2 volume, 3 tomuri) in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.