Home Carti PDF Istoria loviturilor de stat in Romania, Vol. 3. Cele trei dictaturi...

[PDF] Istoria loviturilor de stat in Romania, Vol. 3. Cele trei dictaturi de Alex Mihai Stoenescu

Coperta Carte Istoria loviturilor de stat in Romania, Vol. 3. Cele trei dictaturi

Iti doresti sa citesti cartea Istoria loviturilor de stat in Romania, Vol. 3. Cele trei dictaturi scrisa de Alex Mihai Stoenescu si publicata de RAO? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: RAO

Descriere completa: Cele 3 dictaturi: Maresalul Antonescu, regele Carol al II-lea si regimul comunist. La originea statului modern roman a existat o decizie politica gresita; ar fi fost posibila si o alta cale, pentru care Eminescu si Caragiale au fost ostracizati, Barbu Catargiu a platit cu viata, iar Eliade si Petru Carp sunt prezentati si astazi drept tradatori. Este concluzia volumului trei din seria Istoria loviturilor de stat in Romania, semnata de Alex Mihai Stoenescu. In Cele trei dictaturi, Alex Mihai Stoenescu analizeaza formele de totalitarism traite de Romania moderna: dictatura carlista, cea antonesciana si dictatura comunista. Cartea se constituie intr-un studiu asupra cauzei marilor socuri politice, urmarind cateva teme de profunzime: raportul stat-societate, studiul imagologic al mentalitatii natiunii romane, evolutia Dreptei, chestiunea evreiasca si influenta francmasonica. Si este fara indoiala una din putinele carti care trateaza impartial, in baza documentelor, guvernarea maresalului Ion Antonescu. Cuprins:- Perioada interbelica, preludiu al dictaturii 1920-1938- Camarila, centru de putere in stat- Lovitura marilor tradari- Noaptea generalului- Tentativa de lovitura de stat din 20-23 ianuarie 1941- Cea din urma gafa- Instalarea sistemului comunist in Romania..

Cartea Istoria loviturilor de stat in Romania, Vol. 3. Cele trei dictaturi in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.