Home Carti PDF Istorie si mantuire. Implicatiile teologice ale filosofiei istoriei de Karl Lowith

[PDF] Istorie si mantuire. Implicatiile teologice ale filosofiei istoriei de Karl Lowith

Coperta Carte Istorie si mantuire. Implicatiile teologice ale filosofiei istoriei

Iti doresti sa citesti cartea Istorie si mantuire. Implicatiile teologice ale filosofiei istoriei scrisa de Karl Lowith si publicata de Tact? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Tact

Descriere completa: Omul modern se uita cu un ochi la credinta si cu unul la ratiune. Prin urmare, perspectiva sa asupra istoriei e confuza. Timp de secole, istoria lumii occidentale a fost privita fie din punctul de vedere crestin, fie din cel al antichitatii clasice – al credintei profunde in Imparatia lui Dumnezeu sau al credintei in cicluri de viata recurente si eterne. Insa spiritul modern nu e nici crestin, nici pagan – iar interpretarile sale asupra istoriei sunt crestine ca filiatie si anticrestine ca rezultate. Pentru a dezvolta aceasta teorie – incepand cu filosofiile istoriei din secolele al XIX-lea si al XVIII-lea si mergand inapoi pana la Biblie –, Karl Löwith analizeaza scrierile unor autori redutabili, deopotriva din antichitate si din perioada crestina. Rezultatul e o carte pe cat de patrunzatoare si pasionanta, pe atat de influenta si importanta…

Cartea Istorie si mantuire. Implicatiile teologice ale filosofiei istoriei in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.