Home Carti PDF Iubire de Hanne Orstavik

[PDF] Iubire de Hanne Orstavik

Coperta Carte Iubire

Iti doresti sa citesti cartea Iubire scrisa de Hanne Orstavik si publicata de Univers? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Univers

Descriere completa: Hanne Orstavik (n. 1969) si-a inceput cariera cu romanul Hakk (Taietura) publicat in 1994. Trei ani mai tarziu, prima editie a romanului Kj√¶rlighet (Iubire) a ajuns pe locul sase in lista celor mai bune carti norvegiene din ultimii douazeci si cinci de ani in cadrul unui prestigios concurs al ziarului Dagbladet. De atunci, cartile lui Hanne Orstavik, dintre care citam Timpul necesar, Saptamana 43, Pastorul, Hienele, au ajuns in bibliografia studentilor inscrisi la cursurile de literatura norvegiana si au fost traduse in peste 15 limbi straine. In opinia criticii literare, dar si a publicului, Hanne Orstavik se numara printre cei mai interesanti si reprezentativi scriitori norvegieni contemporani. Tanara Vibeke si Jon, mama si fiu, locuiesc singuri intr-o casa intunecoasa dintr-o localitate rurala, in nordul Norvegiei. Noptile sunt lungi si reci, viata se deruleaza cu incetinitorul. Jon va implini noua ani, este obsedat de imagini ale unor oameni torturati si viseaza sa primeasca de ziua lui un trenulet electric. Vibeke e o devoratoare de carti, o fire artistica si idealista, infometata de tandrete si de iubire. In timp ce ea isi petrece seara in oras, copilul rataceste prin zapada, ajungand in masina unui personaj ambiguu. Iubire e o carte despre dragoste, despre singuratate si despre evadarea din realitate prin forta imaginatiei: copilul isi iubeste mama, mama tanjeste dupa iubirea iluzorie a unui barbat strain. Suspensul se cladeste pagina cu pagina in intunericul noptii norvegiene, care va fi o noapte fara sfarsit pentru unul dintre cei doi…

Cartea Iubire in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.