Home Carti PDF Jurnale intime de Charles Baudelaire

[PDF] Jurnale intime de Charles Baudelaire

Coperta Carte Jurnale intime

Iti doresti sa citesti cartea Jurnale intime scrisa de Charles Baudelaire si publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Humanitas

Descriere completa: Ei bine, da, cartea asta mult visata va fi o carte cu naduf… Povestindu-mi educatia, felul in care mi s-au modelat ideile si sentimentele, vreau ca neincetat sa se simta ca sunt strain lumii si idolilor ei. Voi intoarce impotriva intregii Frante realul meu talent pentru impertinenta. Am nevoie de razbunare asa cum un om obosit are nevoie de o baie. (CHARLES BAUDELAIRE) Stapanit in egala masura de dorinta de a se inalta pana la contemplarea tronurilor si stapanirilor si de nevoia de a savura licorile grele ale pacatului, rand pe rand si cateodata simultan, atras si respins de extreme dragostea chemand ura si hranindu-se cu ea , omul, prada acestei crude ambivalente afective, sfarseste prin a se imobiliza in centrul propriei lui fiinte, cuprins de un soi de dezgust extatic. (MARCEL RAYMOND) O trasatura fundamentala a lui Baudelaire e disciplina sa spirituala si calitatea constiintei sale artistice. El intruneste geniul poetic si inteligenta critica. Conceptiile despre procesul poetic stau pe aceeasi treapta cu poezia insasi, lasand-o adeseori in urma lor. (HUGO FRIEDRICH) Sa fie un dandy: iata modelul uman si social la care aspira Baudelaire. Dandy-ul, spune el, trebuie sa se preocupe de eleganta vestimentara, sa cultive astfel ideea de frumos in propria-i persoana, sa-si satisfaca pasiunile, sa simta si sa gandeasca. Contrar insa opiniei curente superficiale, dandysmul nu se reduce la grija pentru gest si costum, care nu sunt decat simboluri vizibile ale superioritatii spiritului sau. In ce consta atunci semnul acestei caste trufase? In cautarea originalitatii, in cultul propriului eu, in nevoia de a se delimita fata de o ambianta sociala si istorica pe care n-o suporta. Aceasta separare orgolioasa comporta permanenta tensiune a unei tinute. Chiar suferind, dandy-ul va surade, ca spartanul sub muscatura vulpii. Dandysmul apare cumva inrudit cu stoicismul, iar rasul lui este ecoul controlat al unei discipline interioare. (LILIANA ALEXANDRESCU)..

Cartea Jurnale intime in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.