Home Carti PDF Lana de aur. Calatorii si calatoriile in literatura romana de Mircea...

[PDF] Lana de aur. Calatorii si calatoriile in literatura romana de Mircea Anghelescu

Coperta Carte Lana de aur. Calatorii si calatoriile in literatura romana

Iti doresti sa citesti cartea Lana de aur. Calatorii si calatoriile in literatura romana scrisa de Mircea Anghelescu si publicata de Cartea Romaneasca? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Cartea Romaneasca

Descriere completa: Lana de aur prezinta literatura romaneasca de calatorii din secolele al XIX-lea – al XX-lea, adica din faza moderna a culturii si literaturii romane. Chiar la inceputul secolului al XIX-lea, vechiul tipar al calatoriei si al jurnalului de calatorie (calatoria unei delegatii de boieri la Istanbul) se intalneste cu calatoria unui spirit modern, a lui G. Asachi, la Roma. Intre acesti doi poli geografici si mai ales culturali, intre Orient si Occident, se desfasoara istoria calatorilor romani si a literaturii care consemneaza calatoriile lor. Prezentarea acestor calatorii, ca si analiza felului in care ele sunt visate, realizate si scrise, se face in cele trei parti ale cartii: pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand ia nastere turismul modern; de la Odobescu si Macedonski pina la Primul Razboi Mondial, si calatoriile epocii interbelice. Impreuna cu alte evolutii din spatiul public, acest parcurs reflecta treptata cristalizare a unei identitati nationale…

Cartea Lana de aur. Calatorii si calatoriile in literatura romana in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.