Home Carti PDF Legenda unei sinucideri de David Vann

[PDF] Legenda unei sinucideri de David Vann

Coperta Carte Legenda unei sinucideri

Iti doresti sa citesti cartea Legenda unei sinucideri scrisa de David Vann si publicata de Litera? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Litera

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Premium a editurii Litera. Legenda unei sinucideri, a trebuit sa astepte mai bine de un deceniu pana sa fie acceptata spre publicare, timp in care David Vann, descurajat, a plecat sa lucreze pe mare, in calitate de capitan si de constructor de nave. Dupa publicare, in 2009, Legenda a devenit una dintre cele mai apreciate si mai premiate carti de debut, atat in SUA, cat si in Europa. Legenda unei sinucideri, contine cinci scurte povestiri ce inconjoara nucleul dureros al unei nuvele centrale, este despre o sinucidere adevarata. Obsedat de imaginea unui tata ciudat, greu de inteles, care pare sa nu-si fi gasit nicaieri locul potrivit, David Vann incearca sa ii traseze traiectoria de viata, pentru a-l intelege mai bine si pentru a reusi sa se impace cu el. Isi rememoreaza mai intai copilaria, momentele dureroase sau senine petrecute alaturi de tatal sau ori cu gandul la el. Isi imagineaza apoi o calatorie cu el in Alaska, unde se retrag amandoi intr-o regiune nelocuita, in mijlocul naturii salbatice, incercand parca sa transforme in realitate atractia dintotdeauna a tatalui fata de „spiritul de frontiera“, nostalgia unei austeritati care ar fi putut sa compenseze viata traita pana atunci in dezordine, egoism si inselaciune. Cu o intransigenta, dar si o ingenuitate remarcabile, baiatul merge pana la capat alaturi de tatal sau si rezolva in mod radical nu atat enigma acestuia, cat raporturile sale filiale cu el si conflictul moral devastator din viata tatalui. Moartea tatalui prin ochii unui copil initiaza o explorare de neuitat a relatiei dintre un tata care isi iubeste fiul si un fiu care are nevoie de tata. Fiecare povestire transforma adevarul in legenda si literatura in adevar…

Cartea Legenda unei sinucideri in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.