Home Carti PDF Lumea disparuta a comunismului. O istorie orala a vietii cotidiene in...

[PDF] Lumea disparuta a comunismului. O istorie orala a vietii cotidiene in spatele cortinei de fier

Coperta Carte Lumea disparuta a comunismului. O istorie orala a vietii cotidiene in spatele cortinei de fier

Iti doresti sa citesti cartea Lumea disparuta a comunismului. O istorie orala a vietii cotidiene in spatele cortinei de fier publicata de RAO? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Lumea disparuta a comunismului. O istorie orala a vietii cotidiene in spatele cortinei de fier

Editura: RAO

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „O fantoma bantuie prin Europa – fantoma comunismului.“ Inceputul Manifestului comunist (1848) de Karl Marx si Frederich Engels. Pentru milioane de oameni din spatele Cortinei de Fier, in 1989 un mod de viata s-a incheiat. Zidul Berlinului s-a prabusit, comunismul a disparut din Europa de Est si s-a terminat Razboiul Rece. A fost un an revolutionar care poate sta alaturi de 1789 sau de 1917. Dar cum era viata cu adevarat pentru europenii din Est, care erau incarcerati propriu-zis in blocul estic? Etichetele puse de spionii Razboiului Rece si supravegherea politiei secrete, represiunea si activismul disident nu sunt de-ajuns sa ne spuna toata povestea. Dupa sfarsitul Razboiului Rece, unii si-au amintit de viata lor ca fiind absolut „obisnuita“, altii tanjeau dupa siguranta si certitudinile vietii in comunism, in timp ce si mai multi duceau dorul prieteniei sau al privilegiilor provenite din servirea puterii. Aceasta carte aduna marturia personala unica a catorva dintre cei ce au trait in Germania de Est, Cehoslovacia si Romania. Amintirile lor evoca starea de spirit, preocuparile si experientele lumii pierdute a comunismului….

Cartea Lumea disparuta a comunismului. O istorie orala a vietii cotidiene in spatele cortinei de fier PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.