Home Carti PDF Mama sau femeie. O polemica despre maternitate ca o noua forma...

[PDF] Mama sau femeie. O polemica despre maternitate ca o noua forma de sclavie de Elisabeth Badinter

Coperta Carte Mama sau femeie. O polemica despre maternitate ca o noua forma de sclavie

Iti doresti sa citesti cartea Mama sau femeie. O polemica despre maternitate ca o noua forma de sclavie scrisa de Elisabeth Badinter si publicata de Litera? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Litera

Descriere completa: Traim o epoca a contradictiilor a fi mama inseamna astazi implinirea suprema pentru o femeie, dar si sacrificarea independentei, a carierei, a vietii sociale si chiar de cuplu. Mamele cu norma intreaga primesc mai putini bani si se afla deseori in situatia de a raspunde la intrebarea „Dar tu ce faci toata ziua?“ intr-o societate in care majoritatea munceste si in care femeia ideala reuseste pe plan profesional, cea care sta acasa pentru a-si creste copiii risca sa devina sclava propriei alegeri. Nu este de mirare ca femeile aleg sa devina mame tot mai tarziu, adesea dupa treizeci de ani, dupa efectuarea studiilor, gasirea unui serviciu si a unui partener de viata stabil. In tarile cele mai atinse de scaderea natalitatii, se observa doi factori principali care constituie frane puternice in calea dorintei femeilor de a deveni mame. Primul este presiunea sociala a modelului bunei mame, cea care se sacrifica total pentru copil, uitand sa fie si femeie. Cel de-al doilea care decurge din primul este absenta unei politici familiale in favoarea femeilor (si asta intr-o perioada dominata de crize economice si de nesiguranta financiara atat pentru femei, cat si pentru barbati).Asadar, este maternitatea o noua forma de sclavie?Elisabeth Badinter, personalitate a culturii franceze si feminista angajata, incearca sa raspunda acestei intrebari si multor altora, antrenandu-ne intr-o polemica pasionala, insotita de analize bine documentate si de parerile unor specialisti in domeniu…

Cartea Mama sau femeie. O polemica despre maternitate ca o noua forma de sclavie in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.