Home Carti PDF Marea si civilizatia. O istorie maritima a lumii de Lincoln Paine

[PDF] Marea si civilizatia. O istorie maritima a lumii de Lincoln Paine

Coperta Carte Marea si civilizatia. O istorie maritima a lumii

Iti doresti sa citesti cartea Marea si civilizatia. O istorie maritima a lumii scrisa de Lincoln Paine si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: De la primele incursiuni din Africa si Eurasia spre Australia si cele doua Americi, marea a jucat un rol crucial in istoria lumii. Strabatand oceanele si fluviile, oamenii au intrat in contact unii cu altii. Marfurile, limbile, religiile si chiar culturile s-au raspandit pe calea apelor. Comertul maritim a dus la inflorirea marilor civilizatii ale Egiptului antic, Mesopotamiei, Feniciei si Greciei. Peste secole, tari ca Marea Britanie, Olanda sau Spania au imbunatatit tehnicile de construire a vaselor si au intemeiat colonii, stabilind noi rute comerciale care le-au asigurat prosperitatea. Comertul si razboaiele purtate pe mare au dus la schimbari demografice, culturale si politice care au culminat cu globalizarea de dupa Razboiul Rece. Aceasta fascinanta calatorie prin istorie ne dezvaluie lumea intr-o noua perspectiva, in care marea este suverana. Paine ne delecteaza cu povesti captivante, ca aceea a regelui african, fost sclav, care s-a convertit la islam si a facut cunoscuta aceasta religie poporului sau, sau cea a uimitoarelor vase de razboi din timpul Dinastiei Song, cu echipaje formate din 200-300 de membri. Dar, inainte de toate, subliniaza contributia esentiala pe care a avut-o marea la ascensiunea si decaderea unor civilizatii si la conturarea hartii lumii asa cum o stim. Din cuprins: Calea apelor; Fluviul si marile Egiptului antic; Fenicienii, grecii si Marea Mediterana; Cartagina, Roma si Mediterana; Pe urmele musonilor; Continentul si arhipelagurile din Orient; Europa de Nord in epoca vikingilor; Drumul Matasii pe mari; China priveste inspre mare; Marea Mediterana si Europa in epoca medievala; Epoca de aur a Asiei maritime; Inconjurul lumii; Nasterea comertului global; Statul si marea in epoca expansiunii europene; Ascensiunea Europei de Nord;„Anihilarea spatiului si a timpului“…

Cartea Marea si civilizatia. O istorie maritima a lumii in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.