Home Carti PDF Martha Bibescu si printul mostenitor al Germaniei de Constantin Iordan

[PDF] Martha Bibescu si printul mostenitor al Germaniei de Constantin Iordan

Coperta Carte Martha Bibescu si printul mostenitor al Germaniei

Iti doresti sa citesti cartea Martha Bibescu si printul mostenitor al Germaniei scrisa de Constantin Iordan si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Din cuprins: Printesa Martha Bibescu si Kronprinzul: despre prietenie si diplomatie; Curcubeu. Carnet 1909. Posada; Note pentru scrisorile mele adresate lui III (Curcubeu);Fragment de scrisoare pentru Curcubeu. Cele trei texte inedite pe care le publicam se afla intrun dosar dedicat de Martha Bibescu proiectului Curcubeu – eventuale memorii, pastrat in Fondul Alexandru Saint Georges din Arhivele Bibliotecii Nationale a Romaniei. Primul este o dactilograma de 15 pagini in limba franceza, fara numerotare in cadrul mapei, intitulata Curcubeu. Carnet 1909 Posada, cu diverse insemnari din perioada 1 ianuarie 28 aprilie 1909, deci cuprinzand si scurte note din timpul vizitei oficiale a Kronprinzului in Romania (1924 aprilie), prilejuite de implinirea a 70 de ani de viata ai Regelui Carol I (18 aprilie); a fost contextul primelor intalniri dintre cei doi. Al doilea este o dactilograma de 103 pagini in limbile franceza si engleza, purtand titlul Note pentru scrisorile mele adresate lui III (Curcubeu) si se refera la perioada aprilie 1909 iulie 1910, cu comentarii despre intalniri si corespondenta. Al treilea este tot o dactilograma de 70 de pagini in limbile franceza si engleza, intitulata Fragment de scrisoare pentru Curcubeu, dominand insemnarile despre calatoria Marthei Bibescu in Germania din vara anului 1909…

Cartea Martha Bibescu si printul mostenitor al Germaniei in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.