Home Carti PDF Marturisirea lui Lucio de Mario de Sa-Caneiro

[PDF] Marturisirea lui Lucio de Mario de Sa-Caneiro

Coperta Carte Marturisirea lui Lucio

Iti doresti sa citesti cartea Marturisirea lui Lucio scrisa de Mario de Sa-Caneiro si publicata de Univers? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Univers

Descriere completa: Scriitorul Mario de Sa-Carneiro (1890-1916), in ciuda vietii sale foarte scurte, cu un sfarsit tragic (s-a sinucis la varsta de douazeci si sase de ani) este considerat unul dintre scriitorii care au avut cea mai mare influenta asupra literaturii moderne portugheze. In 1913 a publicat doua carti, Dispersao. 12 Poesias (Dispersare. 12 poezii) si A Confissao de Lucio. Narrativa (Marturisirea lui Lucio. Nuvela). In 1915 au aparut Céu em Fogo. Oito Novelas (Cer in flacari. Opt nuvele), publicate in doua numere din Orpheu, revista pe care a condus-o impreuna cu prietenul sau Fernando Pessoa. In poemele si nuvelele sale revin adesea temele nebuniei, ale excesului, ale sexualitatii si inadecvarii. Marturisirea lui Lucio este o nuvela de o remarcabila intensitate, in care personajul povesteste imprejurarile in care a ajuns sa fie acuzat de o crima pe care nu a comis-o. Intalnirea sa cu enigmaticul poet Ricardo de Loureiro, la o petrecere decadenta, este inceputul unei descinderi in confuzie si nebunie care se termina dramatic…

Cartea Marturisirea lui Lucio in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.