Home Carti PDF Mjc

[PDF] Mjc

Coperta Carte Mjc

Iti doresti sa citesti cartea Mjc publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Mjc

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Acesta este „romanul“ ultimului Caragiale, Mateiu. Un demers insolit, impletire de autentic, imaginatie si verosimil pe scena belle epoque a lumii dambovitene. O lume urmarita atat din exteriorul, cat si din interiorul unui cuget aparte, cugetul „celui mai reactionar scriitor roman”. Personajul este unul cu totul special, semet, nonconformist, dificil de acceptat. Tanar, isi tese cu obstinatie modul de existenta si infatisarea de veritabil dandy, scandalizandu-si filistinii contemporani, in frunte cu celebrul sau tata. Matur, se izoleaza in tinuta si trufie, ajungand personalitatea cea mai ciudata a Bucurestiului interbelic. Devine, din bastardul „berarului“ Caragiale, urmasul contilor transilvaneni pe care-i adoptase. Isi traieste ultimul deceniu in casa boieroaicei Marica Sion, carpind mosia acesteia din Baragan, pe care se incapataneaza sa o transforme intr-o adevarata seniorie. Acum, prin toata fiinta, demonstreaza ceea ce dorise: noblesse, elegance, style. Aproape ca se rupe de vremea lui, vremea in care „alesii vulgului incep sa imbaloseze totul“. Tanjea dupa Romania dinainte de primul razboi, asa cum tanjesc unii dintre noi dupa Romania dinaintea celui de-al doilea….

Cartea Mjc PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.