Home Carti PDF Mobilizarea politica a minoritatilor etnice si a migrantilor

[PDF] Mobilizarea politica a minoritatilor etnice si a migrantilor

Coperta Carte Mobilizarea politica a minoritatilor etnice si a migrantilor

Iti doresti sa citesti cartea Mobilizarea politica a minoritatilor etnice si a migrantilor publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Mobilizarea politica a minoritatilor etnice si a migrantilor

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din Cuprins: Studiul mobilizarii politice a minoritatilor etnice si a migrantilor Originile si provocarile situatiei interetnice in Romania Spatiile discursive ale politicii minoritare din Romania. Discursurile parlamentare ale UDMR si ale partidelor politice romanesti Amenintarea diversitatii? Explicarea atitudinilor fata de conflictul etnic din Romania Politicile mass-media in post-multiculturalism: contextualizarea imigratiei in Europa Participarea electorala a migrantilor in tarile de origine si de resedinta Probleme cotidiene si participarea organizationala a migrantilor etnici: moldovenii stabiliti in Romania, maghiarii si germanii transilvaneni relocati in Ungaria, respectiv Germania Partide etnice si coalitii guvernamentale in Europa postcomunista Volumul de fata propune explorarea relatiei dintre mobilizarea politica a grupurilor etnice, respectiv minoritare, si diferite forme ale discursului anti-diversitate in contextul european. Se urmareste explicarea rolului pe care structurile de oportunitate il au in facilitarea aparitia fenomenului de mobilizare politica in randul diferitelor categorii de comunitati etnice, minoritare, pe de o parte, si a discursului anti-diversitate in randul majoritatilor dominante, pe de alta parte, precum si a modalitatii prin care diferitele structuri de oportunitate si aranjamente institutionale pot influenta evolutia relatiei dintre grupurile dominante si non-dominante. Contributiile reunite in aceasta carte utilizeaza o gama variata de metode de analiza ce include analiza calitativa de continut a presei scrise – analiza de discurs –, analiza calitativ comparativa si analiza statistica. In marea lor majoritate aceste metode au fost aplicate pe seturi de date unice generate in cadrul proiectului descris anterior. Cadrul de analiza s-a axat pe cateva dimensiuni si grupuri de interes: aranjamentele institutionale din Franta, Germania, Italia, Spania, Romania si Ungaria; atitudinile si comportamentele migrantilor romani in cele pat…

Cartea Mobilizarea politica a minoritatilor etnice si a migrantilor PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.