Home Carti PDF Monstri. Un bestiar al bizarului

[PDF] Monstri. Un bestiar al bizarului

Coperta Carte Monstri. Un bestiar al bizarului

Iti doresti sa citesti cartea Monstri. Un bestiar al bizarului publicata de Art? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Monstri. Un bestiar al bizarului

Editura: Art

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Monstrii au fascinat oameni de formatii diverse, de la biologi la filozofi si de la istorici de arta la antropologi. Astazi, suntem napaditi de minotauri, zei cinocefali, varcolaci, centauri, harpii, monstri marini, extraterestri cu tentacule, sirene, troli, capcauni, diavoli, demoni si ciclopi. Toate culturile de pe pamant isi au monstrii lor specifici si, cu cat aflam mai multe despre ei, cu atat devin mai fascinanti. Povestea, obiceiurile, dietele lor curioase si modalitatile in care pot fi anihilati creeaza tabloul unei dezlantuiri de nestavilit a imaginatiei. Ce spune despre omenire existenta monstrilor, fie ea si numai in mintile noastre? Cum au supravietuit ei timp de mii de ani si de ce sunt universali? De ce intalnim uriasi cu un singur ochi si in Japonia si in Grecia antica, sau dragoni si in Europa si in China? Sunt cateva dintre intrebarile la care cartea lui Christopher Dell incearca sa raspunda. Imbogatind informatiile propriu-zise cu o serie extraordinara de ilustratii bizare, Monstri ne ofera o istorie vizuala fascinanta a fiarelor care au zguduit omenirea, intalnite in arta si cultura, in legende si mitologii. Cuprins: Zei si monstri. Creaturi ale haosului, zei monstruosi, titani, spaime aztece Diavoli si demoni. Satana si ierarhiile demonice, creaturi infernale, Judecata de Apoi Monstri magici. Creaturi alchimice, farmece si incantatii, golemi, inorogi Dragoni si monstri zburatori Monstri acvatici. Monstri marini, monstri ai lacurilor, Leviatan, Kelpies, Kappa, sirene, naiade Metamorfoze si hibrizi. Creaturi proteice, varcolaci, creaturi din Ovidiu, Minotaurul, oameni cinocefali Fantome si ghouli. Monstri fantomatici, strigoi, vise si cosmaruri, spirite rele Monstri din folclor. Fiare salbatice, lupi uriasi, Tarasca, Krampus, demoni ai noptii Cum sa lupti cu monstrii. Eroi, ucigatori de monstri, Sfinxul, sfinti si monstri In afara hartilor. Istorii „naturale”, neamuri monstruoase, criptide, ultima frontiera…

Cartea Monstri. Un bestiar al bizarului PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.