Home Carti PDF Opere complete Vol. IV

[PDF] Opere complete Vol. IV

Coperta Carte Opere complete Vol. IV

Iti doresti sa citesti cartea Opere complete Vol. IV publicata de ALLFA? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Opere complete Vol. IV

Editura: ALLFA

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Sensibilitatea intru adevar si dreptate a lui Iustin Arghir este nu mai putin, prin propensiunea ei activa exceptionala, ceva cu totul rar in literatura romana, in care spiritul tranzactional si acomodant este mai caracteristic ethosului national. In alcatuirea personajului sau, Bujor Nedelcovici a combinat, de altminteri, cu abilitate un dat individual cu sentimentul de vina pe care marxistii se pricep bine sa-l sadeasca in constiinta adversarilor lor reali sau virtuali si pe care Kafka, mai apoi, l-a universalizat prin opera lui profetica.“ – Ion Negoitescu, Scriitori contemporani, Ed. Dacia 1984„Absolut memorabili sunt cei doi batrani: Stefan Orleanu – Fier, burghezul, bancherul, parvenitul prin tenacitate si colonelul Ion Arghir, aristocratul. Se contureaza o Forsyte Saga romaneasca de negustori, politicieni, ofiteri, magistrati cu care Iustin isi identifica radacinile cele mai indepartate.“ – Nicolae Manolescu, din Prefata„Bujor Nedelcovici are trei atuuri de romancier: vocatia constructiei, finetea analizei psihologice si capacitatea de a vedea idei.“ – Cornel Ungureanu, Romania literara, 21 iunie 1973„Caracterul unitar al volumelor, structurarea lor in perspectiva unei problematici strict si lucid asumate, stilul si modul abordarii acesteia sunt temeiurile care constituie opera epica a lui Bujor Nedelcovici.“ – Ion Holban Salonul refuzatilor, Ed. Moldova, 1995„Cei «puternici» vor fi aici, aceia care vor izbuti sa ramana «stapani» asupra propriei lor vieti, chiar si atunci cand ei nu apar decat ca niste simple jucarii ale destinului.“ – Liviu Petrescu Tribuna, nr. 48, noi. 1973…

Cartea Opere complete Vol. IV PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.