Home Carti PDF Partidul-Stat. Structuri politice (1948-1965)

[PDF] Partidul-Stat. Structuri politice (1948-1965)

Coperta Carte Partidul-Stat. Structuri politice (1948-1965)

Iti doresti sa citesti cartea Partidul-Stat. Structuri politice (1948-1965) publicata de Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Partidul-Stat. Structuri politice (1948-1965)

Editura: Cetatea de Scaun

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Apetenta istoricilor, mai ales cei din tanara generatie, de a studia perioada pe care o numim «regimul comunist» nu cunoaste limite. Este si cazul lucrarii supuse atentiei Partidul-Stat. Structuri politice. 1948-1985, o demonstratie reusita a modului in care P. M.R. /P. C.R. a controlat intreaga viata de stat. Lucrarea preia forma si continutul tezei de doctorat sustinute dea Mihaela-Cristina Verzea la Universitatea Bucuresti. Efortul autoarei s-a indreptat catre obtinerea unei baze documentare cat mai consistente care sa-i asigure, pe de o parte, o vedere cat mai larga, mai obiectiva asupra subiectului, iar pe de alta parte sa nu mai lase loc altor interpretari care nu sunt asezate pe o baza documentara serioasa. La capatul perioadei de studiu in Arhivele Nationale se poate spune ca fondul documentar referitor la fostul partid comunist nu mai are secrete pentru autoare. Cancelaria si toate sectiile Comitetului Central au fost riguros studiate extragandu-se de acolo informatiile care au constituit fundamentul lucrarii, pe care s-a asezat intreaga constructie. Dintre acestea, cea mai folosita a fost, firesc, Sectia Organizatorica, organism esential pentru analiza structurilor specifice Partidului-Stat. Pe de alta parte, pentru a evita abordari deja existente sau facile, autoarea a studiat un numar impresionant de lucrari, dintre care unele creeaza cadrul general, iar altele lumineaza unul sau altul dintre multele aspecte ale subiectului ales. Pe langa lucrarile istoricilor romani, autoarea a apelat si la studiile istoricilor straini, pentru a analiza comparativ realitatile proprii «lagarului» socialist. Evident, nu este insa suficient sa asiguri o documentare de calitate, este absolut necesar sa reusesti sa o interpretezi. Din acest punct de vedere autoarea da masura calitatii analizei efectuate de-a lungul cartii, a faptului ca nu ii este straina metodologia de lucru. Cercetarea s-a desfasurat de la general la particular, de la sistemul sovietic exportat prin «grija»…

Cartea Partidul-Stat. Structuri politice (1948-1965) PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.