Home Carti PDF Pendulul istoriei.Ginditori nord-americani ,Vol 1

[PDF] Pendulul istoriei.Ginditori nord-americani ,Vol 1

Coperta Carte Pendulul istoriei.Ginditori nord-americani ,Vol 1

Iti doresti sa citesti cartea Pendulul istoriei.Ginditori nord-americani ,Vol 1 publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Pendulul istoriei.Ginditori nord-americani ,Vol 1

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: I. Introducere in studiul Pendulului Istoriei: paradigma naturalista. II. Sectiune cuprinzand 17 microbiografii III. Catre o stiinta a Pendulului Istoriei: Pendulul, teoria cuantica a substantei si constiinta. IV. Anexe: Pendulul Istoriei: 1000 I. H. – 2000 D. H; Iluminism versus Romantism: ~1650-1850 D. H.; Forme de arta: 1000 I. H. – 2000 D. H; Inventie si descoperire: 1800 – 2000 D. H.Lucrarea reprezinta o cercetare in domeniul literatura-si-stiinta a notiunii de Pendul al istoriei in acceptiunea lui Arthur Koestler si Werner Heisenberg de oscilatie armonica sau stocastica a gandirii/simtirii umane intre forme opuse de exprimare a cunoasterii: idealism-materialism, romantism-clasicism, evolutionism-creationism, progresivism-regresivism, simplitate-complexitate, etc., scopul fiind intelegerea legilor paradigmatice ale Pendulului istoriei ca factori inter-determinanti in evolutia gandirii si simtirii umane. Volumul porneste cu o analiza de caz, gandirea naturalista in evolutia sa istorica. Apoi sunt explorate in microbiografii viata si opera unor ganditori nord-americani importanti pentru domeniul literatura-si-stiinta si/sau pentru notiunea de Pendul al istoriei, printre care se numara M. H. Abrams, Margaret Atwood, Irving Babbitt, Walter Jackson Bate, Harold Bloom, Franz Boas, Daniel Boorstin, Douglas Bush, etc. Analiza evidentiaza fenomenele de oscilatie/pendulare intre forme extreme de reprezentare ce au loc in gandirea umana, fiecare studiu microbiografic aducand din perspectiva sa clarificari asupra mecanismului complex in virtutea caruia Pendulul istoriei functioneaza si se desfasoara facand posibila viata gandirii si simtirii. Lucrarea de fata se incheie cu un studiu privind caile posibile de abordare in incercarea de a constitui o stiinta a Pendulului istoriei. Pe langa cateva consideratii matematice (vectoriale), sunt oferite in cateva anexe o harta temporala prin intermediul careia cititorul sa poata ajunge la o vedere de ansamblu a miscarilor Pend…

Cartea Pendulul istoriei.Ginditori nord-americani ,Vol 1 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.