Home Carti PDF Poezii. Carte pentru toti. Vol.1

[PDF] Poezii. Carte pentru toti. Vol.1

Coperta Carte Poezii. Carte pentru toti. Vol.1

Iti doresti sa citesti cartea Poezii. Carte pentru toti. Vol.1 publicata de Litera? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Poezii. Carte pentru toti. Vol.1

Editura: Litera

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Exista o conditie exceptionala care ridica pe Eminescu deasupra poetilor de circulatie marginita. A cunoscut poporul si provinciile romanesti, a devenit familiar cu speculatiile filosofice cele mai nalte, a iubit fara a fi fericit, a dus o existenta nesigura si trudnica, a trait ntr-un veac ingrat, ce nu raspundea idealului sau, a plans si a blestemat, apoi s-a mbolnavit si a murit foarte tanar. Tot ce a avut de spus, a spus pana la 33 de ani. Viata lui se confunda cu opera. Eminescu nu are alta biografie. Un Eminescu depasind varsta pe care a trait-o ar fi ca un poem prolix. nsasi nebunia pare o opera de protest. si de aceea oricine l va citi, pe orice punct al globului, va ntelege ca Eminescu a exemplificat o drama a omului, ca el a scris n versuri o zguduitoare biografie. Altii au o opera eminenta si o biografie monotona si fara semnificatie. Rar se ntampla ca un poet sa fie sigilat de destin, sa ilustreze prin el nsusi bucuriile si durerile existentei, si de aceea multa vreme M. Eminescu va ramane n poezia noastra nepereche. – G. Calinescu…

Cartea Poezii. Carte pentru toti. Vol.1 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.