Home Carti PDF Politica intre natiuni. Lupta pentru putere si lupta pentru pace

[PDF] Politica intre natiuni. Lupta pentru putere si lupta pentru pace

Coperta Carte Politica intre natiuni. Lupta pentru putere si lupta pentru pace

Iti doresti sa citesti cartea Politica intre natiuni. Lupta pentru putere si lupta pentru pace publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Politica intre natiuni. Lupta pentru putere si lupta pentru pace

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia COLLEGIUM. Relatii internationale a editurii Polirom. Opera capitala a lui Hans J. Morgenthau, Politica intre natiuni, a impus relatiile internationale ca disciplina stiintifica dupa cel de-al doilea razboi mondial. Teza centrala este aceea ca politica internationala e in esenta o lupta pentru putere, pe care oamenii incearca de secole sa o modereze – de aici importanta dreptului international, a moralitatii internationale, a diplomatiei. Demersul lui Morgenthau nu exclude nicio sfera relevanta pentru intelegerea fenomenului international, iar abordarea sa este deschisa la experienta istorica, la actiunea diplomatilor, la crizele si succesele organizatiilor internationale. Pentru el, disciplina relatiilor internationale trebuie sa fie in acelasi timp o intreprindere de explicare a functionarii sistemului international si un ghid practic pentru oamenii de stat si diplomatii vremii noastre. Volumul se adreseaza atat profesionistilor din domeniu, cat si specialistilor in filosofie, drept si istorie ori publicului interesat de fenomenul politic. Cuprins: Teoria si practica politicii internationale; Politica internationala ca lupta pentru putere; Puterea nationala; Balanta de putere; Moralitatea si opinia publica internationala; Dreptul international; Politica internationala in lumea contemporana; Pacea prin limitare; Pacea prin transformare; Pacea prin acomodare….

Cartea Politica intre natiuni. Lupta pentru putere si lupta pentru pace PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.