Home Carti PDF Politica Regimului Antonescu fata de cultele neoprotestante. Documente

[PDF] Politica Regimului Antonescu fata de cultele neoprotestante. Documente

Coperta Carte Politica Regimului Antonescu fata de cultele neoprotestante. Documente

Iti doresti sa citesti cartea Politica Regimului Antonescu fata de cultele neoprotestante. Documente publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Politica Regimului Antonescu fata de cultele neoprotestante. Documente

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Document a editurii Polirom. In anii 1940-1944, statul roman a dezvoltat o politica speciala fata de denominatiunile neoprotestante si credinciosii lor: baptisti, adventisti de ziua a saptea si crestini dupa Evanghelie. Masurile de ordin legislativ, administrativ si politienesc ale regimului s-au transformat intr-o persecutie care a culminat cu interzicerea celor trei organizatii religioase, inchiderea caselor de rugaciune si pedepsirea oricaror manifestari publice ale credintei. Acest aspect al istoriei tarii a fost neglijat de cercetatori, iar comunitatile religioase afectate au cultivat cu timiditate memoria sa traumatizanta. Arhivele romanesti pastreaza insa numeroase materiale referitoare la aceasta chestiune. Volumul reuneste 513 documente semnificative pentru politica statului roman fata de neoprotestanti in perioada respectiva, care pot constitui punctul de plecare pentru cercetari monografice si studii speciale….

Cartea Politica Regimului Antonescu fata de cultele neoprotestante. Documente PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.