Home Carti PDF Povestea Vienei

[PDF] Povestea Vienei

Coperta Carte Povestea Vienei

Iti doresti sa citesti cartea Povestea Vienei publicata de Corint? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Povestea Vienei

Editura: Corint

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Colectia Corint Istorie se completeaza cu cel de-al cincilea volum semnat de prolificul scriitor si jurnalist francez Jean des Cars: Povestea Vienei. Viena! Inima Europei. Aici, traditia si modernitatea se impletesc de secole, clasicul si avangarda coexista intru inteligenta si armonie. Viena traditionala si imperiala, Viena burgheza si populara, Viena triumfatoare si Viena umilita, Viena republicana si socialista, anexata, razbunata, bombardata si in sfarsit libera din 1955, acestea sunt marile momente ale unei metropole in care s-a nascut arta de a trai. Minunatele cafenele, unde putem petrece o zi intreaga citind sau scriind fara a fi deranjati; cea mai mare sala de bal din Europa si scolile in care se invata si astazi valsul in costum si rochie lunga; Art Nouveau care se rupe de traditie inainte de 1900 pentru ca inspiratia lui Gustav Klimt, Otto Wagner si Joseph Hoffmann sa poata inflori; bisericile baroce, ale caror vitralii au vibrat la geniul celor mai mari muzicieni, de la Haydn la Mahler: orasul acesta este un vartej de arta si istorie. Nu-i poti rezista lui Jean de Cars in timp ce se aventureaza in epoci si locuri care ii sunt dragi. Viena si Imperiul Habsburgic sunt subiecte care ii convin. Si le cerceteaza cu placere. Vincent Meylan, Point de vue…

Cartea Povestea Vienei PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.