Home Carti PDF Punctul critic nr. 4 (18) 2016: Securitatea agroalimentara, batalia pentru apa...

[PDF] Punctul critic nr. 4 (18) 2016: Securitatea agroalimentara, batalia pentru apa si schimbarile climatice

Coperta Carte Punctul critic nr. 4 (18) 2016: Securitatea agroalimentara, batalia pentru apa si schimbarile climatice

Iti doresti sa citesti cartea Punctul critic nr. 4 (18) 2016: Securitatea agroalimentara, batalia pentru apa si schimbarile climatice publicata de Ideea Europeana? Nimic mai simplu, o poti citi in format PDF sau in format fizic apasand butonul de mai jos. Ultimul pret pe care l-a avut aceasta carte a fost 10.99 lei, dar pentru a afla pretul actual iti recomandam sa il verifici aici! Pe langa formatul PDF, formatul ePub sau Mobi a inceput sa fie din ce in ce mai folosit in special pentru cartile care sunt citite de pe tableta, mobil sau ereader.

Citeste Cartea Punctul critic nr. 4 (18) 2016: Securitatea agroalimentara, batalia pentru apa si schimbarile climatice

Informatii utile despre Punctul critic nr. 4 (18) 2016: Securitatea agroalimentara, batalia pentru apa si schimbarile climatice

Editura: Ideea Europeana

Pret Vechi: 15 lei

Pret Nou: 10.99 lei

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Trimestrial de diagnoza sociala, politica si culturala De-a lungul istoriei, mizele geopolitice au avut drept constanta detinerea de teritorii, fie prin suprematie militara, prin politici expansioniste brutale, fie prin strategii economice si suprematie difuza, cu ajutorul mijloacelor financi-are si al controlului rutelor comerciale. Secolul al XX-lea – in care ascensiunea „tout azimut” a capitalismului, a industrialismului sub zodia progresului devorator de resurse, s-a confruntat cu crize majore si provocari la scara globala – a constituit si intervalul istoric in care constientizarea limitelor cresterii si ale disponibilitatilor energetice ale planetei a reprezentat nu mai putin o obsesie inconturnabila. Secolul al XXI-lea, marcat de procesul nestavilit si cu efecte greu descifrabile si predictibile ale globalizarii, a mutat centrul de greutate al analizelor geopolitice pe un alt teren, cel al resurselor agro-alimentare, al alimentatiei si luptei cu flagelul subnutritiei si malnutritiei, al disputei pentru gestionarea resurselor de apa potabila si necesare agriculturii, intr-o lume a accentuarii inegalitatilor de tot felul, a conflictelor militare manifeste sau latente, a mutatiilor amenintatoare la adresa mediului inconjurator, a prosperitatii si sanatatii oamenilor, a securitatii sociale si sperantei intr-un viitor mai bun….