Home Carti PDF Ranile unui oras. Bucuresti bombardat. 4 aprilie-26 august 1944

[PDF] Ranile unui oras. Bucuresti bombardat. 4 aprilie-26 august 1944

Coperta Carte Ranile unui oras. Bucuresti bombardat. 4 aprilie-26 august 1944

Iti doresti sa citesti cartea Ranile unui oras. Bucuresti bombardat. 4 aprilie-26 august 1944 publicata de Vremea? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Ranile unui oras. Bucuresti bombardat. 4 aprilie-26 august 1944

Editura: Vremea

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Bucurestiul a fost singura capitala europeana care a fost bombardata rand pe rand de avioanele sovietice, americane, britanice si germane. Primele bombardamente au avut loc imediat dupa intrarea Romaniei in razboi, pe 22 iunie 1941. In zilele care au urmat, aviatia sovietica a executat cateva raiduri asupra capitalei Romaniei, insa fara a provoca mari stricaciuni. La trei ani distanta, in 1944, Bucurestiul a devenit obiectiv strategic pentru aviatia americana si cea britanica, care aveau sa declanseze incepand cu 4 aprilie o serie de atacuri aeriene fara precedent. Avioanele Aliatilor, decolate din sudul Italiei, au provocat orasului distrugeri mari, dar si un numar impresionat de victime si sinistrati. Pana la mijlocul lunii august 1944, aviatia americana si cea britanica au executat asupra Bucurestiului peste 15 raiduri de zi si de noapte. Dupa actul de la 23 august 1944, Romania a trecut de partea Aliatilor, dar Bucurestiul a devenit de aceasta data tinta aviatiei germane, care timp de trei zile a atacat aproape neincetat orasul, provocand noi distrugeri si victime. […] Dupa numarul mare de victime si distrugeri provocate, bombardamentele aeriene din 1944 reprezinta cea mai mare tragedie din istoria Bucurestiului in secolul XX….

Cartea Ranile unui oras. Bucuresti bombardat. 4 aprilie-26 august 1944 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.