Home Carti PDF Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului

[PDF] Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului

Coperta Carte Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului

Iti doresti sa citesti cartea Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului publicata de Pro Universitaria? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului

Editura: Pro Universitaria

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: In termenii formulati de Thierry Oblet, orasul este astazi prada unui paradox neobisnuit: cu fi ecare zi ce trece se afirma tot mai mult ca un actor colectiv politic si, in acelasi timp, este tot mai greu de condus si gestionat in toate aspectele sale. Orasul a devenit in multe privinte sursa de neincredere sociala. Ceea ce schiteaza aceasta lipsa de incredere este in fapt tendinta oamenilor de a se inchide in ei insisi si de a se proteja prin strategii de evitare si segregare de inconvenientele puse pe seama populatiilor precare. Functiile de schimb si interactiune dintre toti membrii orasului atat de specifice spatiului urban sunt din ce in ce mai mult compromise. Revoltele si violentele urbane manifestate intr-un mod paroxistic pe de o parte, si inmultirea a ceea ce Oblet numea drept incivilitati, sunt tot atatea elemente ale imposibilitatii orasului de a mai fi motor de civism. Cauzele crizei urbane in termeni de pauperizare, saracie si stigmat sunt cel mai bine conturate in spatiile de tip ghetou. Segregarea spatiala a populatiilor de romi a dat nastere mai multor ghetouri in perimetrul urban romanesc sau unor areale asa-numite „de mana a doua“. Cateva dintre acestea sunt subiectul acestei carti ce-si doreste sa evidentieze cauzele, tipurile si modalitatile spatiale de manifestare a romilor in spatiul urban romanesc. Rromii sunt elementul social central in baza caruia s-au format areale urbane de tip ghetou. Dintre acestea merita amintite: Craica si Horea din Baia Mare, Muncii si Speranta din Piatra-Neamt, Checheci din Arad, Colonia de la km. 10 din Braila, ghetoul de langa statia de epurare din Miercurea Ciuc, ghetoul Parcul Tineretului din Botosani, ghetoul de pe strada Muntii Tatra din Constanta, ghetoul Zavoi din Sibiu, fostul ghetou G1 din Barlad mutat intr-o locatie noua din periferia orasului, ghetoul G4, cartierul Micro 19 din Galati, Istru din Giurgiu, fostul ghetou L2 din Drobeta-Turnu Severin mutat de asemenea intr-o locatie periferica, asa-numitul gh…

Cartea Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.