Home Carti PDF Rosa Alchemica si alte scrieri

[PDF] Rosa Alchemica si alte scrieri

Coperta Carte Rosa Alchemica si alte scrieri

Iti doresti sa citesti cartea Rosa Alchemica si alte scrieri publicata de Humanitas Fiction? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Rosa Alchemica si alte scrieri

Editura: Humanitas Fiction

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Considerat de critici cea mai buna opera in proza al lui W. B. Yeats, Rosa Alchemica e si unul dintre textele reprezentative pentru limbajul bogat, dar si pentru preocuparile principale ale scriitorului: cultura irlandeza, miturile si legendele celtice, magia, alchimia si misticismul. Eroii din povestirile lui W. B. Yeats sunt trubaduri, zane, aparitii fantastice care traverseaza intreaga mitologie celtica: Hanrahan cel Rosu, menestrel care stie cantece stravechi, iubita mitica, Oona, pe care o pierde mandrul Costello, batranul cavaler al Sfantului Ioan, inteleptul rege caruia ii cresc in par penele Vulturului Cenusiu sau cei trei magi. Sunt si personaje obisnuite, parte din universul domestic al lumii irlandeze, precum proscrisul care ajunge sa fie rastignit pentru ca le reproseaza calugarilor proasta gazduire. In Rosa Alchemica, un tanar incearca sa se salveze de fascinatia pe care o are fata de ritualurile secrete si tainele alchimistilor, dar participarea la o astfel de ceremonie ii deschide de fapt calea de acces catre un adevar esential, marcandu-i definitiv existenta. Fie ca e vorba despre textele asa-numit oculte sau despre reinterpretari ale legendelor irlandeze, acelasi aer de mister si aceleasi ritmuri stravechi razbat din povestirile lui W. B. Yeats.„Privit prin lentila modernista, William Butler Yeats aminteste de Fernando Pessoa, poetul modernist par excellence in literatura portugheza. Amandoi practica jocul multiplicarii identitare, prezentandu-se publicului cititor sub diverse nume, cu diverse trasaturi, suma carora ar putea reconstitui eul poetic adanc, de fapt niciodata exhaustiv, scos la lumina. O aura mistica pluteste pe deasupra versurilor lor ingreunate de o cautare febrila, fie aceasta a propriei fiinte, ori a fiintei nationale. Si amandoi cladesc o fiinta nationala posibila: o Anglo-Lusitanie, respectiv o Anglo-Irlanda paradigmatica – singurele manifestari ale adevaratei patrii, patria limbajului poetic.“ – Mihaela Anghelescu Irimia Ilustratia c…

Cartea Rosa Alchemica si alte scrieri PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.