Home Carti PDF Rosii rosii. Proza scurta

[PDF] Rosii rosii. Proza scurta

Coperta Carte Rosii rosii. Proza scurta

Iti doresti sa citesti cartea Rosii rosii. Proza scurta publicata de Eurogama Invent? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Rosii rosii. Proza scurta

Editura: Eurogama Invent

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Ma, tu care esti! Este sintagma cu care incepe povestirea Geografie interioara din noul volum al prietenului revistei noastre, Florentin Gabriel Niculescu, intitulat Rosii rosii , aparut la editura Eurogama Invent in Colectia Anemone. Si aceasta pare sa fie sintagma definitorie a intregii carti. Ar fi putut fi, foarte bine, titlul lucrarii. Consecvent pe de-o parte modului clasic de constructie a unui text, fiind un meticulos purtator de oglinzi pe strazi, in lucrarea de fata pare ca si-a luat o oglinda cu totul speciala, una care focalizeaza la fel ca lentilele unui microscop. De aici si titlul ( Rosii rosii ), aproape sinonim in parcursul acestor proze scurte cu sintagma de inceput, amintita mai sus. Facand cibernetica, are un concept special, propriu, folosit intens in textele lui si anume, citez, derivata a doua, citare din citare, Noica spunea ca Stendhal zicea ca a scrie literatura e a lua o oglinda si a o plimba pe strada sau Eugen Simion spunea ca Marin Preda considera ca pentru a scrie literatura trebuie sa traiesti viata, sa ai ce sa spui. Si, la fel ca Marin Preda, Florentin Gabriel Niculescu aduce de pe strazile pe care el a plimbat oglinda, fapte, oameni, ipostaze care trec neobservate pe langa ceilalti si pe care el le vede, le diseca si ni le prezinta in stilul lui original remarcat de la inceput de poetul Ion Brad, apreciat de acesta drept, surprinzatorul lui stil oral care da vivacitate lecturi!.Este poate mai mult decat oral, un stil contemporan, cu head-line-uri ca in comunicarea moderna, cu propozitii si fraze tensionate spre a te tine in priza dar si, cum aratam mai sus, cu sintagme de inceput care subordoneaza tot continutul, sintagme de genul carora Nicolae Breban se arata, intr-o sinceritate dezarmanta, neputincios. Este memorabila aici povestirea Fasoaica, aceea care da titlul volumului de debut si care incepe cu sintagma „Ar fi baut ceva sa moara lumea” iar lumea chiar moare pe parcursul povestirii pana cand protagonistii (doi muncitori din Ras…

Cartea Rosii rosii. Proza scurta PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.