Home Carti PDF Rusia bolnava

[PDF] Rusia bolnava

Coperta Carte Rusia bolnava

Iti doresti sa citesti cartea Rusia bolnava publicata de Contemporanul? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Rusia bolnava

Editura: Contemporanul

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Avem o carte preponderent de sondare a mentalitatii ruse, care este rezultatul unei radiografieri a societatii pe mai multe paliere, dintre care se detaseaza cel istoric si cel religios. (…) Rusia bolnava este scrisa in primii ani dupa evenimentele revolutionare din 1905‑l907, in cursul carora autorul a avut o participare activa, mai ales in ce priveste punerea acestei revolutii sub semnul lui Hristos. Este o carte importanta tocmai pentru ca oglindeste deziluziile unei naturi pasionale, care, in centrul istoriei si al religiei, pune mereu fapta. Fireste acum, dupa Arhipelagul lui Soljenitin, pamfletele lui Merejkovski par simple exercitii de stil, „nelibertatea” dezavuata in ele, Rusia tarista ca „inchisoare a popoarelor” aparand chiar foarte apropiata de ceea ce s‑ar putea numi „stat de drept”. In privinta „demascarii” ororilor contemporaneitatii, putem spune ca – asa cum au dovedit‑o deceniile bolsevice – intotdeauna este loc de mai rau. – Emil Iordache…

Cartea Rusia bolnava PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.