Home Carti PDF Rusia. Un mileniu de istorie

[PDF] Rusia. Un mileniu de istorie

Coperta Carte Rusia. Un mileniu de istorie

Iti doresti sa citesti cartea Rusia. Un mileniu de istorie publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Rusia. Un mileniu de istorie

Editura: Humanitas

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Un tablou cuprinzator al intregii istorii a Rusiei, de la intemeierea primului stat pe pamant rusesc in secolul al IX-lea pana in prezent.“ – Choice E oare imensitatea imperiului de la rasarit o povara psihologica pentru locuitorii sai, care traiesc cu spaima ca pot fi cotropi?�i oricand, din orice parte? Au oare ru?�ii o bizara — ?�i unica in felul sau — predispozi?�ie spre conducerea autocratica? A fost oare era sovietica doar o punere in practica a proiectului comunist, sau centralizarea puterii in mainile unui grup de oameni este ??i o mo?�tenire a perioadei ?�ariste? De ce incercarile unor conducatori ru?�i de a face ca?�iva pa?�i pe calea reformelor s-au soldat de fiecare data cu un recul dezastruos? Acestea sunt intrebarile care il urmaresc pe Martin Sixsmith; cartea sa este o lectura esen?�iala pentru in?�elegerea unei ?�ari care intre??ine cu istoria o rela??ie cu totul aparte. Cu un sfert de secol in urma, o lovitura de stat militara amenin??a sa puna capat politicii de glasnost ??i Perestroika inaugurate in Uniunea Sovietica de Mihail Gorbaciov. Puciul a e?�uat, anticipand insa dificulta??ile pe care schimbarea avea sa le intampine in viitor. Nu era pentru prima oara in istoria Rusiei cand incercarea de a schimba modelul conducerii amenin??a sa sfar??easca inainte de a apuca sa dea roade. Caci Rusia, o ??ara de mare rafinament cultural ??i intelectual, a fost intotdeauna carmuita cu un „pumn de fier“, deplin acceptat de o popula??ie gata mereu sa jertfeasca individul pe altarul unei cauze colective primordiale: asigurarea unita??ii colosului geografic. Cartea lui Martin Sixsmith — cunoscator de-o via??a al culturii, istoriei ??i limbii ruse ??i martor direct al evenimentelor cruciale de acum 25 de ani — este dedicata tocmai acestui aparent paradox: ea retraseaza cei o mie de ani de zbuciu¬mata istorie ai Rusiei, eviden??iindu-i pendularea perpetua intre Estul asiatic ??i Vestul european, o pendulare care continua pana in zilele noastre. Cronicile primelor ve…

Cartea Rusia. Un mileniu de istorie PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.