Home Carti PDF Samanismul si tehnicile arhaice ale extazului

[PDF] Samanismul si tehnicile arhaice ale extazului

Coperta Carte Samanismul si tehnicile arhaice ale extazului

Iti doresti sa citesti cartea Samanismul si tehnicile arhaice ale extazului publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Samanismul si tehnicile arhaice ale extazului

Editura: Humanitas

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Desi exista o istorie a religiei, ea nu este ireversibila, ca oricare alta istorie. Dialectica sacrului permite orice reversibilitate; nici o «forma» nu este scutita de degradare si descompunere, nici o «istorie» nu este definitiva. Ori, se intimpla ca reversibilitatea pozitiilor religioase sa fie si mai evidenta in experientele mistice ale societatilor arhaice. Samanismul este tocmai una din tehnicile arhaice ale extazului, mistica, magie si «religie» in sens larg. Ne-am straduit sa-l prezentam in diferitele sale aspecte istorice si culturale si am incercat sa schitam chiar o scurta istorie a formarii samanismului din Asia Centrala si Septentrionala. Dar cel mai mare pret l-am pus pe prezentarea fenomenului samanic insusi, pe analiza ideologiei sale, pe discutarea tehnicilor sale, pe simbolismul si mitologiile sale. Credem ca o atare lucrare este susceptibila sa-l intereseze nu numai pe specialist, ci si pe omul cultivat, in general, si tocmai acestuia ne adresam in primul rand.“ – MIrcea Eliade…

Cartea Samanismul si tehnicile arhaice ale extazului PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.