Home Carti PDF Sat bogat, sat sarac. Comunitate, identitate, proprietate in ruralul romanesc

[PDF] Sat bogat, sat sarac. Comunitate, identitate, proprietate in ruralul romanesc

Coperta Carte Sat bogat, sat sarac. Comunitate, identitate, proprietate in ruralul romanesc

Iti doresti sa citesti cartea Sat bogat, sat sarac. Comunitate, identitate, proprietate in ruralul romanesc publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Sat bogat, sat sarac. Comunitate, identitate, proprietate in ruralul romanesc

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: Schimbare sociala, tranzitie si postcomunism in comunitatea rurala; Traditie, modernitate si postmodernitate in viata sociala si culturala a comunitatii rurale; Semnificatii sociale ale comunitatii in contextul globalizarii; Identitate colectiva, etnica si culturala in satul romanesc; Proprietate funciara si tipuri de activitate economica in comunitatea rurala. Sat bogat, sat sarac. Comunitate, identitate, proprietate in ruralul romanesc este o lucrare interdisciplinara, care isi propune sa contureze o imagine a satului romanesc actual, din perspectiva a trei concepte-cheie: comunitatea, identitatea si proprietatea, utilizand pentru aceasta o abordare sociologica, etnologica si istorica. Modalitatea de lucru aleasa este analiza comparativa intre doua sate din Transilvania (metoda folosita aici fiind studiul de caz triangulat) si ruralul romanesc in ansamblul sau (analiza secundara pe baze de date cu reprezentativitate nationala). Intregul demers de cercetare este plasat in contextul mai larg al schimbarii sociale si al traditiei/ modernitatii/ postmodernitatii ruralului romanesc. Studiul ofera o imagine comprehensiva a satului romanesc de astazi, atingand trei dintre temele cel mai sensibile ale acestuia….

Cartea Sat bogat, sat sarac. Comunitate, identitate, proprietate in ruralul romanesc PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.