Home Carti PDF Scriitorii si politica

[PDF] Scriitorii si politica

Coperta Carte Scriitorii si politica

Iti doresti sa citesti cartea Scriitorii si politica publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Scriitorii si politica

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: Vedetele momentului: Mona Musca, Sorin Antohi, Traian Basescu, Popescu Tariceanu; Cat il priveste pe Noica, in afara castigului paideic, raman cu imaginea unui om care a invins sistemul; Scriitorii romi si politica in ultimii 17 ani; Despre universitate, studenti, jurnalisti si mass media; Ciclul de reportaje „Romania mea“, realizat de Hurezeanu, ar trebui disecat in scolile de jurnalism, cu mult profit profesional si intelectual Lucrarea se alcatuieste dintr-o serie de conversatii „spumoase“ desfasurate intre doi intelectuali conectati la unele dintre cele mai importante evenimente istorice, politice, sociale si culturale romanesti. in acest sens, prezentul este mereu completat si luminat cu informatii si opinii care provin din trecutul recent, astfel incat imaginea oferita sa fie una cit mai coerenta, desi urmareste linia sinuoasa a dialogului liber. Subiectele abordate in interiorul cartii se desfasoara de la prezentarea vedetelor momentului: Mona Musca, Sorin Antohi, Traian Basescu, Popescu Tariceanu etc., la CNSAS, Ion Iliescu, regele Mihai, pina la universitatea romineasca, Constantin Noica, Papa Ioan Paul al II-lea etc. Titlul acestei carti a fost ales de Liviu Antonesei. Ma gandisem, initial, s-o numesc Romanii, intre Iliescu si Basescu, desi ma incomoda folosirea in exces a etnonimului „romanii“ in articole, carti ori cu prilejul diverselor luari de pozitie….

Cartea Scriitorii si politica PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.