Home Carti PDF Se lumineaza de ziua

[PDF] Se lumineaza de ziua

Coperta Carte Se lumineaza de ziua

Iti doresti sa citesti cartea Se lumineaza de ziua publicata de Pro Editura si Tipografie? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Se lumineaza de ziua

Editura: Pro Editura si Tipografie

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Atentat al unui tanar extremist de dreapta contra presedintelui Republicii franceze, zvastici in cimitirele evreiesti, saluturi fasciste pe stadioanele de fotbal, pasiunea rasista si ultranationalista, fascinatia pentru violenta, reminiscentele miscarilor si regimurilor totalitare de extrema dreapta, toate par sa fi inrobit o fractiune a tineretului european. Tricouri cu efigia lui Che Guevara, a lui Lenin si chiar a KGB, defilari ale rusilor in cinstea lui Stalin, cresterea procentului de voturi trotkiste la alegerile prezidentiale franceze, mobilizare spectaculoasa a „noilor radicalitati“ contra proiectului de Constitutie europeana: ideile care constituie forta miscarii comuniste de-a lungul intregului secol XX par sa cunoasca o noua tinerete. La saizeci de ani dupa infrangerea nazismului german si a fascismului italian, la o jumatate de secol dupa moartea lui Stalin, gandirea totalitara si practicile pe care aceasta le induce continua sa mai bantuie oare Europa? De ce societatile noastre ridica atatea obstacole in calea unui proces de istorie si de memorie a totalitarismelor europene? De ce gandirea totalitara, intemeiata in majoritate pe ideologia revolutionara si pe utopie, continua sa se bucure de o primire favorabila in societatile noastre democratice?Tuturor acestor intrebari isi consacra reflectiile o echipa de douazeci si unu de istorici, sociologi si politologi veniti din toata Europa….

Cartea Se lumineaza de ziua PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.