Home Carti PDF Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

[PDF] Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

Coperta Carte Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

Iti doresti sa citesti cartea Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2 publicata de Universul Juridic? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2

Editura: Universul Juridic

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: De ce CODEX IURIS CIVILIS?Pentru ca, in lipsa unui codex oficial, in lumina noilor reglementari societatea civila si lumea juridica romaneasca au nevoie de un codex de drept civil complet in care: – Pentru prima data sunt infatisate si analizate CRITIC dispozitiile noului Cod civil si ale noului Cod de procedura civila, subliniindu-se particularitatile sau noutatilor reglementarilor si evidentiindu-se, cand este cazul, trimiterile, lacunele si neconcordantele;- Se ofera chei de interpretare corecta, in litera si spiritul legii, pentru noile institutii de drept civil material si procesual;- Articolele noului Cod civil sunt insotite de trimiteri la dispozitiile constitutionale, ale tratatelor sau conventiilor la care Romania este parte;- Pentru prima data exista trimiteri directe in cuprinsul codului la articolele care definesc notiunile fundamentale sau specifice si cele care completeaza continutul acestora;- Fiecare cod cuprinde un tabel de corespondenta intre articolele noului Cod civil sau noului Cod de procedura civila si vechiului cod civil ori de procedura civila;- Pentru ca, pentru prima data, intr-un amplu tabel de corespondenta se face trimitere directa de la articolele noilor coduri la legile civile speciale si complementare abrogate sau, dupa caz, modificate;- Pentru prima data, in tomurile II ? I III, se regaseste grupata tematic legislatia civila – derogatorie si complementara – conexa noului Cod civil si, respectiv, noului Cod de procedura civila;- Pentru prima data, in tomul IV, se regaseste grupata, de asemenea tematic, legislatia civila internationala, de drept material si formal (procesual si conflictual). Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila constituie dreptul comun (ius commune) pentru toate materiile la care se refera litera si spiritul acestora, de la care insa prin legi particulare legiuitorul poate deroga sau, dupa caz, il poate intregi. In consecinta, dreptul civil (ius civile, in acceptiunea moderna, sau ius privatum, in acceptiune…

Cartea Set Codex Iuris Civilis. Tomul 1+2 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.