Home Carti PDF Spectacolul Lumii. Anglia

[PDF] Spectacolul Lumii. Anglia

Coperta Carte Spectacolul Lumii. Anglia

Iti doresti sa citesti cartea Spectacolul Lumii. Anglia publicata de Neverland? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Spectacolul Lumii. Anglia

Editura: Neverland

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: ANGLIAIntr-adevar, cu o singura floare nu se face primavara, dar cu miliarde de flori se incheie timpul regenerarii firii. In Anglia, ea poposeste uneori cu intarziere, insa, odata asternuta, se instaleaza temeinic, dand semne ca nu va lasa vara sa-i uzurpe curand locul din cadrilul anotimpurilor. Se produce astfel o „explozie” florala inimaginabila pe alte meleaguri, situate pe aceleasi izoterme si cu o densitate a populatiei asemanatoare in raportul dintre spatiile verzi ale asezarilor si suprafata locuita de citadini. Dar cultul parcurilor si dragostea pentru florile care apartin tuturor inspira un comportament propriu englezilor, adepti ai unei horticulturi adaptate la conditiile climatice ale Albionului. Un fapt ramane neindoielnic: pe oriunde ar fi batut drumurile acestei lumi, englezii au adus in patria lor insulara seminte si rasaduri de plante aromatice si ornamentale, cu care si-au impodobit gradinile. Oricat de restransa ar fi curtea unei case englezesti, ea ofera intotdeauna loc pentru cateva flori, potrivite cu sezonul. Primavara londoneza smaltuieste parcurile inmiresmate. In cupele lalelelor, capabile sa concureze in frumusete semenele lor din patria de origine, se strange roua matinala. Muzica suavului Vivaldi se umple de culori, in vreme ce corolele, imbatate de vraja sunetelor, capata acel „viers” auzit doar in frageda pruncie, cand puiul de om e convins ca florile au grai….

Cartea Spectacolul Lumii. Anglia PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.