Home Carti PDF SPQR – o istorie a Romei antice

[PDF] SPQR – o istorie a Romei antice

Coperta Carte SPQR - o istorie a Romei antice

Iti doresti sa citesti cartea SPQR – o istorie a Romei antice publicata de Trei? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre SPQR – o istorie a Romei antice

Editura: Trei

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: O magistrala, panoramica radiografie a Imperiului Roman, semnata de unul dintre clasicistii de frunte ai zilelor noastre, care ne dezvaluie de ce Roma continua sa ramana relevanta pentru noi chiar si dupa atatea secole de istorie. • Bestseller New York Times si Sunday Times• Finalista la National Book Critics Circle Award si British Book Industry Book of the Year Award 2016• Inclusa pe lista celor mai bune carti ale anului 2015 de publicatiile Wall Street Journal, Kirkus Reviews, The Economist, New York Times Book Review etc. Roma antica are o importanta incontestabila. Istoria ei imperiala, de cuceriri, cruzimi si excese, constituie si astazi un termen de referinta, la care ne raportam pentru a ne defini. Miturile si legendele ei ne ating o coarda sensibila. Dezbaterile romanilor despre cetatenie, terorism si drepturile individului ne influenteaza propriile dezbateri despre libertatile civile de azi. SPQR reprezinta o privire proaspata asupra istoriei romane, ce poarta marca unuia dintre clasicistii de frunte ai lumii. Mary Beard analizeaza nu numai felul in care, de la nivelul unui sat oarecare din centrul Italiei, Roma s-a transformat intr-o putere care a ajuns sa controleze un teritoriu imens, din Spania pana in Siria de azi, ci si felul in care gandeau romanii despre ei insisi, realizarile lor si de ce ei continua sa fie atat de importanti pentru noi, cei de azi. „Remarcabila… O exemplara lucrare de istorie pentru publicul larg, captivanta, dar nelasand nicio clipa stacheta jos, reunind ampla privire de ansamblu si detaliul intim, care reusesc sa aduca la viata trecutul indepartat.” – The Economist „Inovatoare… revigoranta… revolutionara… o abordare cu totul inedita a istoriei antice.” – Spectator„Colosal de antrenanta… o lectura extraordinar de agreabila si totodata un studiu academic aprofundat.”– Observer Mary Beard o reputata profesoara de studii clasice la Colegiul Newnham din cadrul Universitatii Cambridge si editoare la Times Literary Supplement. E…

Cartea SPQR – o istorie a Romei antice PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.